Dierenartspraktijk LarenDierenartspraktijk Laren - Jan Mulder | Laren-Blaricum-Eemnes | 035-5315358

Home

Dierenartspraktijk Laren | Onderzoek

Operaties Diagnostiek Soms is verder uitgebreid onderzoek nodig. Dit onderzoek kan bestaan uit onder andere röntgenonderzoek, bloedonderzoek, urineonderzoek, microscopisch onderzoek en bacteriologisch onderzoek. Deze onderzoeken kunnen wij grotendeels zelf uitvoeren. Bepaalde onderzoeken zoals weefsel- bioptie onderzoek zijn alleen uitvoerbaar bij een specialistisch laboratorium. Hiervoor maken wij gebruik van de laboratoria van de Universtiteit van Utrecht, VetMedLabor en Vetipath.
Bloedonderzoek Wij hebben de beschikking over een laboratorium met bloedanalyse apparatuur zodat we snel kunnen beschikken over belangrijke gegevens van de patiënt. Indien er nader onderzoek nodig is schakelen wij een extern laboratorium in.
Röntgenonderzoek Het maken van röntgenfoto's is vooral geschikt voor nader onderzoek van botten, gewrichten, borst en buikholte. Wij maken geen officiële heup- en elleboogfoto‘s maar wel goede pre-screenings foto‘s. Op basis van deze foto‘s is vaak al een goede beoordeling te maken of het zinvol is om officiële foto‘s te maken.

Operaties Echo-onderzoek Om een juiste diagnose te kunnen stellen is het soms noodzakelijk een echo van uw dier te maken. Vooral blaas, baarmoeder, lever, maagdarmkanaal, nieren, milt en hart worden op deze manier vaak onderzocht. Op dit moment besteden wij onze echo onderzoeken uit aan specialisten in Amsterdam en Utrecht.
Bloeddrukmeting Een van de klachten bij oudere katten is een te snel werkende schildklier. Als gevolg hiervan kan de bloeddruk stijgen, helaas is dit voor de eigenaar nauwelijks of niet te zien. Soms is de kat acuut blind of krijgt hij hartfalen ten gevolge van de te hoge bloeddruk. Wij proberen bij onze oudere katten een zo rustig mogelijke omgeving te creeren aangezien een blaffende hond of een deur die dicht slaat al voor een (tijdelijke) bloeddruk stijging kan zorgen.
Allergietest Voor het vaststellen van een allergie worden stoffen die een allergie kunnen veroorzaken onderhuids ingespoten. Met deze test wordt bepaald, samen met een bloedonderzoek op specifieke antistoffen, voor welke stoffen een dier allergisch is. Hierna kan een gerichte therapie worden ingezet. Deze huidallergie test is bij katten helaas niet betrouwbaar.

© 2024 Dierenartspraktijk Laren

realisatie: Titana automatisering