Dierenartspraktijk LarenDierenartspraktijk Laren - Jan Mulder | Laren-Blaricum-Eemnes | 035-5315358

Home

Dierenartspraktijk Laren | Narcose

Operaties In onze praktijk voeren we regelmatig ingrepen uit onder narcose, onder andere gebitsreinigingen en extracties, sterilisaties, castraties en tumor operaties.
Tijdens deze ingrepen besteden wij onze uiterste zorg aan het welzijn van het dier. Voordat wij starten met een operatie nemen we eerst een anamnese af om een inschatting te maken van de gezondheid van het dier. Vervolgens wordt het dier nagekeken en krijgt het een pre- medicatie dit is een injectie met een kalmeringsmiddel. Vanaf dit moment blijft het dier onder controle van een van onze medewerkers tot het weer uit de narcose komt. Vervolgens wordt het dier indien nodig geschoren en daarna naar de operatiekamer vervoerd.
In de operatie kamer wordt het dier neergelegd op de operatietafel en aangesloten op de bewakingsapparatuur. Elk dier krijgt bij ons gasanesthesie en wordt geintubeerd. Dit is een buisje wat in de luchtpijp gedaan wordt zodat wij extra zuurstof en een slaapmiddel kunnen toedienen.
Tijdens de operatie wordt het dier door de anesthesie assistente in de gaten gehouden en houdt zij een operatie/anesthesie verslag bij.
Na de operatie besteden we veel zorg aan het weer zo snel mogelijk op gang krijgen van de patienten. Zo gaan katten, konijnen knaagdieren en heel kleine honden in een aparte recovery box waarin extra zuurstof en warmte gegeven kan worden. Juist deze kleine dieren zijn erg gevoelig voor onderkoeling. Zodra de dieren weer wakker zijn wordt de eigenaar gebeld over het verloop van de operatie en narcose.
Uiteindelijk mogen de patienten weer naar huis als ze stabiel zijn, dit is meestal enkele uren na de operatie.

© 2024 Dierenartspraktijk Laren

realisatie: Titana automatisering